Akcija „Svi zajedno za čistiju planetu“ organizacije „Čepom do osmeha“

0
143
NTS FOOD DOO

U okviru „Majskih svečanosti“ juče je na Trgu Đorđa Stanojevića u Negotinu organizovana akcija „Svi zajedno za čistiju planetu“ u okviru koje je sklapan mozaik od plastičnih zatvarača. Humanitarna organizacija „Čepom do osmeha“ bila je inicijator i organizator ove akcije.

Sklapanje mozaika površine 100 kvadratnih metara počelo nešto posle 9 časova ujutru i trajalo je do 17 sati. Sam mozaik ima jednistvenu simboliku i reprezentuje jednakos osoba sa invaliditetom, dok logo reciklaže predstavlja zajednički imenilac oko kojeg bi trebalo da se ujedinimo svi, radi podizanja ekološke svesti i očuvanja planete.

Akciju su podržale lokalna samouprava i kompanije koje posluju na teritoriji negotinske opštine. Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković, na simboličan način je dao doprinos celoj akciji učestvujući u sklapanju mozaika.

U akciji su bili uključeni i članovi negotinskog udruženja osoba sa invaliditetom „Duga“, kao i veliki broj volontera, koji su istakli da im je ovo iskustvo veoma važno, a da je najvažnije to što su stekli nova prijateljstva.

Nakon što je mozaik sklopljen, učesnicima su dodeljene zahvalnice, a članovi organizacije su ubrzo krenuli put Novog Sada. Otišli su uz opaske da bi voleli da se u skorije vreme vrate u Negotin, kao i da će u Beogradu pokušati da obore Ginisov rekord koji su sami postavili u Novom Sadu prošle godine.