Deli Jovan bolji od Brestovca

0
166
NTS FOOD DOO

U 28. kolu Okružne lige Bor pobede na terenu zabeležili su Deli Jovan, Rudna glava, Blizna, Slatina i Nemetali, dok su Ključ i Zlot do tri boda stigli službenim rezultatima. Dva kola pre kraja Slatina osigurala titulu i plasman u Zonu Istok.

Derbi 28. kola odigran je u Sikolu gde je, pre ovog kola, petoplasirai Deli Jovan dočekao trećeplasirani Brestovac. Sikoljani su nakon bolje igre slavili pobedu od 3:0, pa su se sa 49 bodova pomerili na četvrto mesto dok je Brestovac sa bodom manje pao na peto.

Naujbedljiviju pobedu ovog vikenda zabeležila je vodeća Slatina. U komšijskom derbiju ekipa iz Slatine ubedljivo sa 8:1 savladao je Krivelj i tako i matematički, sa devet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, dva kola pre kraja sezone obezbedila plasman u Zonu Istok. Krivelj je pao na pretposlednje mesto sa 21 bodom.

Branik iz Štubika prekinuo je niz od sedamnaest utakmica bez poraza. U 28. kolu Štubičanci su poraženi od Blizne minimalnim rezultatom 1:0. Uprkos porazu, Branik je i dalje na drugom mestu sa 54 boda, dok je Blizna deseta sa 32 boda.

Petu pobedu zaredom, u finišu sezone, ostvarila je i Rudna Glava, koja je na svom terenu rezultatom 2:1. slavila protiv Poloma iz Leskova. Sa 25 bodova, ekipa iz Rudne Glave stigla je do dvanaestog mesta, dok je Polom šesti sa 43 boda.

Šest golova viđeno je u Donjoj Beloj reci, gde su Nemetali sa 4:2 savladali Poreč iz Donjeg Milanovca. Nemetali su dva kola pre kraja sezone na osmom mestu sa 38 bodova, a Poreč na devetom sa 34 boda.

Utakmica između Zlota i Radničkog iz Klokočevca nije odigrana, jer se gosti nisu pojavili na terenu, pa će biti registrovana službenim rezultatom 3:0. Zlot je sa ova tri boda stigao do trećeg mesta, dok je Radnički na sedmom mestu.

Službenim rezultatom do tri boda stigla je i ekipa Ključa koja je u ovom kolu trebala da gostuje u Čubri, dok je BSK iz Bukovča bio slobodan.