Derbi pripao Braniku

0
498
NTS FOOD DOO

U derbiju 25. kola Okružne lige Bor, Branik u Štubiku savladao vodeću Slatinu. Pobede zabeležili i Brestovac, Radnički, Polom i BSK. Ključ i Rudna glava do bodova službenim rezultatom. U subotu i nedelju igraju se utakmice 26. kola.

Foto: Slike ustupio http://livesportbor.rs / link: http://livesportbor.rs/fk-branik-savladao-lidera-okruzne-lige-bor/

Utakmica između drugoplasiranog Branika i vodeće Slatine, opravdala je epitet derbija 25. kola Okružne lige Bor, a publika je videla šest golova.
Branik je poveo u 32. minutu, kada je Kraguljac savladao golmana gostiju. Šest minuta kasnije, Bora Davidović, udvostručio je prednost domaće ekipe. Gosti su u drugom poluvremenu dva puta vraćali neizvesnost u utakmicu. Đurić je u 56. minutu smanjio prednost Štubičanaca na 2:1, Vladimir Lazić u 70. postigao i treći pogodak za Branik, a samo dva minuta kasnije Đorđević drugi put savladao domaćeg golmana za 3:2. tačku na ovu utakmicu stavio je Ivam Maksimović u 86. minutu za konačnih Branik – Slatina 4:2. Slatina je sa 56 bodova ostala na čelu tabele, a Branik na drugom mestu sa šest bodova manje.
Do novih bodova stigla je i ekipa BSK Bukovča u susretu sa Bliznom. BSK je slavio sa 2:0 i sa16 bodova zadržao se na pretposlednjem mestu, dok je Blizna na desetom mestu sa 29 bodova.
Treća ekipa iz negotinske opštine u Okružnoj ligi Bor, Deli Jovan iz Sikola, nakon pet vezanih pobeda, ubedljivo je , rezultatom 6:0, poražena na gostovanju u Leskovu od ekipe Poloma. Nakon ovog poraza, Sikoljani su sa trećeg, pali na peto mesto sa 45 bodova, dok je Polom sedmi sa 38.
Trinaestu prvenstvenu pobedu ostvarila je ekipa Radničkog, koja je u Klokočevcu sa 3:0 savladala Nemetale iz Donje Bele reke. Radnički ima 39 bodova i trenutno je na šestom mestu, dok Nemetali sa 30 zauzimaju deveto.
Pobedom protiv Poreča iz Donjeg Milanovca od 3:0, Brestovac se vratio na treće mesto sa 47 bodova, dok je ekipa sa obale Dunava sakupila do sada 31 bod i nalazi se na osmom mestu.
Ključ i Rudna glava do bodova su stigli službenim rezultatima, s obzirom da se njihovi protivnici, Zlot u Čubra nisu pojavili na terenima. Ključ je sa 24 boda na 11. mestu, dok je Rudna glava i dalje poslednja sa 15 bodova.
Predstojećeg vikenda, igraju se utakmice 26. kola. U subotu od 17 sati sastaju se Rudna glava – BSK, Zlot – Polom i Poreč – Krivelj, a u nedelju u istom terminu Blizna – Ključ, Deli Jovan – Branik, Slatina – Radnički i Nemetali – Brestovac.