Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Jabukovca muku muči sa manjkom ljudi

1
466
NTS FOOD DOO

Jedan od dobitnika ovogodišnje „Majske nagrade“ opštine Negotin, Dobrovoljno vatrogasno društvo „Jabukovac“ iz Jabukovca, vraća se u svakodnevni način rada.

Foto: Zvanična facebook stranica DVD ”Jabukovac”

Veoma smo zadovoljni nagradom. Hvala svima iz opštine što su nas podržali na ovaj način. Pohvale i nagrade prijaju, ali kao i u svim društvenim sferama i mi se suočavamo sa manjkom ljudi. Mladi uglavnom napuštaju ovaj kraj, odlaze za inostranstvo“, poručuju iz ovog društva.

Foto: Zvanična facebook stranica DVD ”Jabukovac”

Mi za sada radimo, društvo broji 60 članova. Uskoro će biti polaganje kursa ZOP, 20 mladih ljudi će polagati“, dodaju u dobrovoljnom vatrogasnom društvu „Jabukovac“.

Foto: Zvanična facebook stranica DVD ”Jabukovac”

„Kao i svi i mi imamo određene probleme. Dobili smo sredstva u visini od 230.000 dinara za opremu, konkretno za creva, mlaznice i startere za akumulatore. Još uvek čekamo novac za gorivo. Dopis smo poslali pre dva meseca. U pitanju je nekih 160.000 dinara. Nadamo se da će nam uskoro taj novac biti uplaćen. Veliki problem predstavlja i to što više nemamo svoju radionicu. Nekada smo završavali poslove tekućeg održavanja i remonta sami, sada, nažalost, od promene zakona, to više nismo u mogućnosti. Potrebna je velika količina novca, a mi toliko novca nemamo“, ističu u ovom dobrovoljnom vatrogasnom društvu.

Foto: Zvanična facebook stranica DVD ”Jabukovac”

Prošle godine smo ugasili blizu 90 požara, a od početka godine smo intervenisali četiri puta. Jednom na području Urovice i tri puta na teritroiji Jabukovca. Ide letnji period, tada imamo najviše aktivnosti. Tu smo da pomognemo, ali se nadamo da će biti manje požara ovog leta“, navode iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Jabukovac“.