Dunav dočekuje Radnički iz Svilajnca

0
187
NTS FOOD DOO

U 27. kolu Srpske lige Istok, fudbaleri Dunava, danas od 17 sati na stadionu u Prahovu dočekuju Radnički iz Svilajnca. Sa 34 boda, srpskoligaš iz Prahova trenutno na desetom, a ekipa iz Svilajnca sa 38 na sedmom mestu.


Dunav je u poslednja dva kola osvojio četiri boda i poprilično popravio svoju situaciju na tabele i približio se ekipama koje ne moraju da strahuju za srpskoligaški status u poslednjim utakmicama u sezoni. Sa nova tri boda osigurali bi svoju poziciju na tabeli u mirno dočekali gostovanja u Boljevcu i Jagodini.
Ove dve ekipe do sada su imale devet međusobnih duela u okviru Pomoravsko – timočke zone i Srpske lige Istok. Radnički je trijumfovao šest puta, od čega četiri puta na svom terenu i dva puta u Prahovu, dok Dunav ima samo jednu pobedu u svojoj prvoj srpskoligaškoj sezoni 2015-2016. Dve utakmice završene su bez pobednika. Jesenas je Radnički u Svilajncu slavio sa 4:2.
Srpskoligaš iz Svilajnca u Prahovo dolazi nakon dve vezane pobede, protiv Budućnosti na svom terenu i Rtnja u Boljevcu. Sa druge strane Dunav je vezao pobedu na svom terenu protiv Moravac Oriona i remi na gostovanju u Popovcu i sigurno će danas jurišati na sva tri boda.
Utakmica se igra od 17 sati na stadionu u Prahovu. Za glavnog sudiju određen je Bratislav Jović, a pomagaće mu Nikola Antić i Slobodan Krstić, sva trojica iz Niša.
U ostalim utakmicama 27. kola sastaju se : OFK Sinđelić – Rtanj, Trstenik PPT – Car Konstantin, Ozren – Trajal, Jedinstvo – Jedinstvo (B), Timok – Moravac Orion, Radan – Pukovac, Tabane 1970 – Budućnost (P).