Kultura

Na tradicionalnom Jesenjem saboru folklora u Beču u organizaciji tamošnjeg kulturno-umetničkog društva „Stevan Mokranjac“ učestvovali i ansambli iz opštine Negotin.

Etno grupa „Gergina“ na Jesenjem saboru foklora u Beču

Nacionalna fondacija za umetničku igru i Beogradski festival igre, uz podršku Fondacije Art Mentor iz Lucerna organizovali su u Negotinu dvodnevnu manifestaciju “Karavan igre”.

Aja Jung, direktorka Beogradskog festivala igre i Vladimir Veličković, predsednik opštine u ostavci priredili su konferenciju za novinare

“Karavan igre”, čiji je cilj da kroz umetničke, kreativne a pre svega  interaktivne programe u 15 gradova u Srbiji predstavi i promoviše umetničku igru, čiji je pokrovitelj premijerka Ana Brnabić, u Negotin stiže 13. i 14. oktobra.

Negotin će 21.oktobra biti domaćin prvog Youtubers night festivala koji će u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ okupiti neke od najvećih Jutjub (Youtube) zvezda sa ovih prostora.

Koncertom Simfonijskog orkestra RTS, pod upravom maestra Bojana Suđića, sa solistom Aleksandrom Serdarem na klaviru, u Negotinu su završeni 52. “Mokranjčevi dani”. 

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com