Kultura

Svečana sala restorana ’’Nikolić’’ na autobuskoj stanici u Negotinu ugostiće zainteresovane posetioce na promociji knjiga Krste Stankovića u petak 20. aprila 2018. godine u 19 sati.

Foto: Krsta Stanković / arhiva East Side

U organizaciji Istorijskog arhiva u Negotinu a povodom 160 godina od rođenja slavnog umetnika i graditelja, našeg sugrađanina Đorđa Stanojevića, biće priređeno predavanje o životu i radu ovog značajnog čoveka, sa početkom u 19 časova u zgradi Elektrodistribucije. Kratku biografiju o njemu će ispričati Nenad Vojinović, direktor Arhiva u Negotinu, a predavanje će vršiti gospodin Milorad Drča.

Najbolji regionalni „RED HOT CHILI PEPPERS tribute“ bend, „Ritam sex-i-ja“ , dolazi u Zaječar u subotu, 14. aprila! Zaječarska publika, kao i ona ostala, će imati priliku da uživa u pravom audio vizuelnom spektaklu, kao i hitovima najboljeg fank-rok benda svih vremena.

U sredu 11. aprila, sa početkom u 12 časova, u organizaciji Istorijskog arhiva u Negotinu, otvoriće se izložba pod nazivom "100 godina diplomatskih i kulturnih odnosa Srbije i SAD (1918-2018).

U saradnji sa muzejom Krajine, KUD-om „Voja Čurić“ iz Kobišnice i udruženjem „Gergina“, održaće se izložba pod nazivom „Vlaška nošnja iz Kobišnice“ iz privatne zbirke gospođe Verice Todorović.

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com