Jednostavni razlozi zbog kojih je FK Graničar dve godine za redom šampion

2
864
NTS FOOD DOO

FK Graničar iz Aleksandrovca je već dve sezone pokazao da je tim sastavljen od momaka koji na terenu dišu kao jedan.

Istina je da je u odnosu na prethodnu sezonu ovaj tim pretrpeo razne promene i u igračkom, ali i u čitavom sportskom smislu. Međutim, okosnica tima koji se stvarao tri godine unazad pokazala se kao prava formula za uspeh. Ovo je možda i jedna od boljih generacija Aleksandrovčana od kada klub postoji, ako ne najbolja onda u samom vrhu. Dovoljno je reći da je prva generacija koja je uspela da sačuva pehar namenjen prvaku opštine Negotin, što nijednoj generaciji Graničara to nije pošlo za nogom.
Razlozi koji se navode kao osudni za osvajanje ovog ali i prethodnog pehara, jesu ti što je sportski i stručni kadar biran na osnovu fudbalskog znanja ali i ljudskih osobina samih fudbalera. Nije bilo bespotrebnog nagomilavanja na istim pozicijama u timu i svako od fudbalera je zaslužan za odbranu titule, ma koliko igrao ili ne.

Svako od ovih momaka imao je svoju glavnu i sporednu rolu u filmu : “Još jednom titula pa istorija”. Uspeli su u tome, osvetlili su svoj obraz i predstavili ovo selo na najbolji mogući način.
Naravno, treba naglasiti da je malo fudbalera koji žive u ovom selu, ali bez obzira na to, oni su bili prihvaćeni od strane Aleksandrovčana i to im vratili na najlepši mogući način. Da li će ova titula, druga po redu, biti motiv za ulazak u viši rang, još uvek nije poznato. Kvalitet nije sporan, fudbalski uslovi još manje, ono što je problem može biti materijalni uslovi jer su oni znatno veći u višem rangu takmičenja…
Bilo kako bilo, istorija je ispisana ili bolje reći, isklesana zlatnim slovima ove generacije, te će ovaj klub imati čime da se podiči zauvek.