Kad krediti postanu investicije

1
457
NTS FOOD DOO

Početkom proleća stigao je demanti opštine Negotin, na tekst koji je govorio da je opštinska kasa u minusu 33 miliona dinara. Demantijem je objašnjeno da se kredit koji je uzet, ne koristi za likvidnost, već za kapitalne investicije na teritoriji opštine Negotin.

arhiva.eastside.rs

Stanje infrastrukture nije sjajno, i uređenje akutnih i hroničnih problema ove vrste je za svaku pohvalu. Međutim, rekonstrukcija upravne zgrade i pomoćnih objekata na bazenu, koji je bio najavljen da će biti završen do kraja juna, čekaće ipak kraj kupališne sezone, a rekonstrukcija ulica koja se finansira iz ovih sredstava je ili završena, ili su radovi u toku.

Jedno pitanje, međutim, ostaje nerazjašnjeno. Nakon izbacivanja našeg teksta, a i demantija opštine, na opštinskom sajtu više nije moguće proveriti primanja, rashode i izdatke opštine zaključno sa februarom ove godine. Razlog nemogućnosti uvida nam je do danas nepoznat, uz napomenu da čekamo objašnjenje čelnika opštine, jer smo ovim povodom poslali zahtev za informaciju od javnog značaja. Naravno, ne smemo smetnuti s uma, da i predsednik opštine kome smo poslali uredno pitanja, još uvek na ista nije odgovorio. Iskreno se nadamo da će se veoma brzo na odeljku budžet sajta opštine naći i mogućnost provere primanja, rashoda i izdataka, jer Negotinci zaslužuju da znaju kako se troši njihov novac.