KOME SMETA JAKA SRBIJA?

1
671
NTS FOOD DOO

Navodi se i ističe da živimo u doba kada svako ima pravo na svoje mišljenje i na to da svoje mišljenje istakne i javno kaže. Navodno, živimo u dobu gde je biti neistomišljenik apsolutno prihvatljivo.

Živimo u spinovanju i kritički sujetnom dobu. U vremenu kada se negativno kritički reaguje, ubrzo to označi kao atak na državu ili državnike. Doba u kome je dozvoljeno biti samo deo elite i nikako underground fazon.

Kome smeta različitost u stavu?

Zar različitost nije bolja od učmale impotentne jednakosti? Učeni smo da su razlike dobre za napredak društva, a u ovom društvu različitost nailazi na osudu i omalovažavanje, na etiketiranje i podvaljivanje. Reklama da živimo u zlatnoj eri Srbizma je ipak samo reklama, koja se kosi sa zdravim razumom i inteligencijom.
NEGO DAJ DA UKLJUČIM TV!
Kada uključite vaše TV uređaje prosto osetite da živite američki san ili možda trenutno doživljavate nirvanu. Sve je idealno i svakog narednog sata, dana ili godine vam je sve bolje i bolje.
Ma, kome smeta to što živimo bolje nego ikada? Kome smeta to što je benzin skuplji, a hleb jeftiniji? Kome smeta pokošen malinjak? Bliži se Mundijal, naša reprezentacija ima motiv da na njemu ostvari uspeh i da ovu naciju i ovaj narod ponovo obraduje. Vaistinu, nije narod toliko bitan koliko je bitan bonus koji im je obećan i za koji će “izginuti” 100%.
Ma, kome smeta jaka Srbija!?!
P. S. Odoh da gledam “Parove”, nekako mi fali tenzije u ovom spokojnom životu.