Nastavljamo gde smo stali, Majska nagrada za nas ima specifičnu težinu

0
910
NTS FOOD DOO

Dobitnici su ovogodišnje Majske nagrade “Kulturno udruženje meštana Urovice” -KUM, koju kažu, nisu očekivali, ali im ona predstavlja veliki podstrek za nastavak onoga što rade. “Kulturno udruženje meštana Urovice” -KUM osnovano je u Beču 24.06.2016. godine inicijativom meštana sela koji žive i rade u zemljama zapadne Evrope.

Odbor ”KUM Urovica”


Velika stvar je ova nagrada za naše udruženje, i veliko priznanje, naravno. Naše udruženje okuplja meštane našeg sela Urovica, ima tridesetak članova. Naše članstvo su uglavnom mlađi ljudi koji žele bolji život na selukažu u ovom udruženju.

Foto: Uručenje kreveta ZC Negotin

Uz našu pomoć otvorili smo policijsku kancelariju u Urovici, lokalnom fudbalskom klubu smo pored novčanih sredstava uručili i opremu. Donirali smo novogodišnje paketiće deci koja pohađaju školu “Branislav Nušić”, postavili video nadzor u školi, a takođe smo donirali i nove krevete ZC u Negotinuističu u udruženju “KUM”.

Foto: Uručena oprema FK Urovica

Imamo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, a saradnja sa susednim selima udruženjima i dijasporom je takođe na visokom nivou. Ponosni smo na sve što smo do sada uradili i nastavićemo onako kako smo to i do sada činilinavode u udruženju “KUM”.