Ne stidite se svog sendviča

1
483
NTS FOOD DOO

Verovatno ste viđali komentare na portalima i društvenim mrežama koji liče jedni na druge. Kao da ih je smišljala jedna glava. Doduše, neki izmene malo tekst da ne bude previše uočljivo i upadljivo. Ali su ključne reči i fraze nepromenjene.

Međutim, to nije jedina stvar koja karakteriše botove. Svi na profilnim slikama drže neko ukrasno baštensko cveće ili neke prelepe daleke predele. Valjda da nas podsete da živimo u zlatnom dobu. Ako se kojim slučajem drznete da ih ispravite i kažete da ne živite dobro, odmah će vam odgovoriti. I to da ste neradnik, da ne verujete u reforme, da ste strani plaćenik, domaći izdajnik, član ološ elite, da patite od žutice.

Kao da svakodnevna konzumacija obroka koji je nazvan po jednom britanskom lordu nije dovoljna frustracija. Oni bi još i da vam kažu da živite bolje, znaju bolje vašu situacju od vas samih. Naravno, kriza identiteta na društvenim mrežama uzela je maha uz svakodnevno skrivanje iza cveća, livada i drveća. Napišite nešto kritički što se kosi sa stavovima vlasti, čak i da imate argumente. Momentalno će vas napasti. Nećete moći da stignete da se odbranite. Sendvič brigada kreće u akciju.

Zato vas molimo, dragi botovi, izađite iz ormana, pokažite se slobodno, i pojedite nešto kuvano. Dobro je za probavu.