“Negotinsko leto 2018.” do 12. avgusta

0
946
NTS FOOD DOO

Kao i prethodnih godina, i ove će biti održana tradicionalna manifestacija “Negotinsko leto”. Događanja su počela juče i trajaće do 12. avgusta.

zvaničan plakat manifestacije

Program manifestacije uključuje dešavanja u samom Negotinu, ali i u seoskim mesnim zajednicama. Negotinci i gosti imaće mogućnost da uživaju u kreativnim radionicama, koncertima, promocijama knjiga, projekcijama filmova, regatama, “Danima dijaspore” i naravno “Danima Dunava” kao centralnom događaju ove manifestacije. Kraj je zakazan za 12. avgust, kada se tradicionalno obeležava Međunarodni dan mladih.

Biće raznolikog programa za sve posetioce, nadamo se da će svi koji budu došli moći da uživaju. Manifestacija je tako koncipirana, da će sve starosne kategorije imati mogućnost da pronađu ono što im je interesantno. Nadamo se dobroj posećenosti“, ističu u Turističkoj organizaciji opštine Negotin, koja je jedan od učesnika ove manifestacije.

Pored TOON, na “Negotinskom letu” učestvuju: Dom kulture “Stevan Mokranjac”, Muzej Krajine, Kancelarija za mlade opštine Negotin, Narodna biblioteka “Dositej Novaković”, MZ Urovica, Evropsko udruženje prijatelja Urovice, Iva Mrvoš Anokić, Istorijski arhiv Negotin,  MZ Prahovo, KUD “Čučuk Stana” Sikole, MZ Jabukovac, KUD “Floričika” Jabukovac, kao i moto-klub “Free rider-17”. Organizator je opština Negotin, a biće održano ukupno 27 programa do 12. avgusta.