Novi biometrijski oružni listovi koštaće 12.000 dinara

3
516
NTS FOOD DOO

Zamena starih oružnih listova novim, biometrijskim, koštaće svakog ko želi da zadrži vatreno oružje 100 €, navode agencije.

Zakon o oružju i municiji se primenjuje od marta 2016. godine, i njime je predviđeno da se do 05.03.2019. godine svi oni kojima su oružni listovi izdati po starom zakonu zamene novim, biometrijskim. Takođe, moraće MUP-u da dostave i uverenje o zdravstvenoj sposobnosti za posedovanje oružja, ali neće biti u obavezi da prolaze kroz obuku u rukovanju pištoljima ili revolverima.

Prema nezvaničnim procenama Nacionalne asocijacije za oružje (NAOS), građani Srbije poseduju oko 600.000 oružnih listova.

3 KOMENTARA

    • A znas li ti koliko se ubistava desava iz legalnih a koliko iz nelegalnih pistolja? Ovo nije nista drugo nego jos jedan harac drzave. Ako ste kupili pistolj legalno morate da platite za njega porez a sada jos i ovo, isto tako, ako hocete nesto da gradite, prvo vas oderu za dozvolu a onda vas zauvek deru sa porezom koji se redovno povecava, ako otvorite firmu onda imate milion nekih davanja drzavi, itd. Teraju ljude u ilegalu i u kriminal.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo napišite Vaš komentar
Molimo Vas da unesete Vaše ime