Objekti i zemljište “Krajina vino” čekaju novog vlasnika

1
351
NTS FOOD DOO

Zemljište i objekti su u vlasništvu novosadske „OTP Factoring“ banke, i trenutno su na prodaju u nadi da će se pojaviti neki zainteresovani investitor.

Foto: Krajina Vino Negotin / East Side Portal

Na prostoru površine 5,6 hektara u ulici Miomira Radisavljevića Pikija 13 u Negotinu nalazi se 35 objekata površine preko 20000 kvadratnih metara koje je „Krajina vino“ koristila. Tu se nalaze objekti koji su se upotrebljavali za proizvodnju vina,kao i kancelarijski prostor, pomoćni objekti, laboratorije, tankovi, kuhinja, restoran i pomoćne zgrade.

Zoran Jovanović, trenutni upravnik ovog kompleksa kaže da je u upotrebi samo jedan mali deo ovog prostora, koji se koristi kao skladište.
„OTP factoring“ je oglasio prodaju po ceni od 500.000 €“, navodi Zoran Jovanović.
Detalje možete pogledati ovde http://agencijasigurnost.com/detalji/96/Prodaja-Poslovni%20prostor-PIKIJEVA

Foto: Prostorije unutar Krajina Vina

Ja sam prošle godine postao upravnik, malo smo uredili prostor, pokosili travu, ofarbali ogradu, sklonili jedan deo kabastog otpada i narod je odmah pomislio da će tu nići neka nova fabrika ili ćepočeti sa gradnjom neki stambeni kompleks. Kada zemljište i objekte kupi neki investitor, on će obznaniti planove kako će koristit ovaj prostor i objekte, zaključuje Jovanović.

Foto: Loše stanje u prostorijama

“Krajina vino”, osnovana je 1890. godine. Nekada je bila nosilac razvoja vinogradarstva u Srbiji sa preko 3.000 kooperanata i godišnjim izvozom od 200 vagona vina na tržišta desetak zemalja. Privatizacija je izvršena 2000. godine, a 2005. je “Krajina vino” otišla u stečaj. Sada čeka da preostalu imovinu kupi neki investitor.