Odigrano 22. kolo Okružne lige Bor

0
140
NTS FOOD DOO

Na terenima Okružne lige Bor odigrane utakmice 22. prvenstvenog kola. Branik remizirao u Krivelju, Deli Jovan službenim rezultatom slavio protiv Čubre, dok je gostovanje BSK Bukovča u Slatini odloženo za 9. maj.


Na tri utakmice 22. kola postignuto je 19 pogodaka, dok su dva susreta završena minimalnim pobedama domaćih ekipa.
Najviše golova viđeno je na susretu između Nemetala i Ključa, čak sedam. Ekipa iz Donje Bele reke, bila je uspešnija i zabeležila pobedu od 4:3 i revanširala se gostima iz Podvrše ze jesenji poraz od 5:1. Nemetali su sa 31 bodom na osmom mestu, dok je Ključ jedanaesti sa 22 boda.
Šest golova viđeno je u Brestovcu, gde je drugoplasirani tim dočekao Radnički iz Klokočevca. Fudbaleri iz Brestovca uspeli su da čak pet puta savladaju golmana gostiji iz Klokočevca, koji su u mrežu domaćina ubacili samo jednu loptu. I ovo je na neki način bio revanš ekipe iz Brestovca, koja je u prvom delu sezone u Klokočevcu poražena sa 4:1. Brestovac je zadržao durgo mesto sa 41 bodom iz 21 utakmice, dok Radnički zauzima šesto mesto sa 33 boda iz 20 utakmica.
I u Krivelju je publika videla šest pogodaka, ali su domaća ekipa i gosti iz Štubika po tri puta pogađali protivničku mrežu, pa je susret završen bez pobednika, 3:3. Branik je nastavio svoj niz nepobedivosti, koji traje još od 13. kola, ali je nakon dva remija pao na peto mesto sa 38 bodova, uz dve utakmice manje od drugoplasiranog Brestovca. Krivelj je i dalje na dvanaestom mestu sa 20 bodova.
Minimalne pobede zabeležile su ekipe Zlota protiv Rudne glave, odnosno Poreča protiv Poloma iz Leskova. Zlot je sa 39 bodova na četvrtom mestu, Polom sa 33 na sedmom, Poreč na devetom sa 28, dok je Rudna glava poslednja sa 10 bodova.
Utakmica između Deli Jovana i Čubre registrovana je službenim rezultatom u korist ekipe iz Sikole, s obzirom da su se gosti na terenu pojavili sa samo šest igrača. Sve su češće priče i da će ekipa Čubre, koja je vezala osam uzastopnih poraza, od čega sedam u drugom delu sezone, odustati od daljeg takmičenja. Deli Jovan je sa ova tri boda stigao do trećeg mesta.
Utakmica između vodeće Slatine i BSK Bukovča odložena je za sredu 9. maj, za kada je zakazana i odložena utakmica 17. kola između Ključa i Branika iz Štubika. U 22. kolu slobodna je bila ekipa Blizne.