Odobrena sredstva Muzeju Krajine

0
150
NTS FOOD DOO

Ministarstvo kulture i informisanja, sektor za kulturno nasleđe odobrilo je Muzeju Krajine 1.500.000,00 dinara za projekat „Projekat nastavka uređenja četiri arheološka lokaliteta u okviru rimskog Limesa na Dunavu u 2018. godini, dok je za projekat „Oprema za prezentaciju muzejskog nasleđa“ Muzeja Krajine, za koji je odobreno 517.000,00 dinara od strane komisije za oblasti otkrivanja, prikupljanja, istraživanja, dokumentovanja, proučavanja, vrednovanja, zaštite, očuvanja, predstavljanja, interpretacije, upravljanja i korišćenja arheološkog nasleđa.

FOTO: Muzej Krajine / arhiva East Side

Ista komisija odobrila je sredstva za projekte, „Geofizičko istraživanje lokaliteta Egeta“, Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, za koji je odobreno 300.000,00 dinara, i „Vrelo-Šarkamen, arheološka istraživanja, prezentacija i promocija“, Arheološkog instituta u Beogradu, za koji je odobreno 700.000,00 dinara, u kojima Muzej Krajine učestvuje kao partner.

Muzej Krajine se pojavljuje kao partner i u projektu „Arheološko nalazište Vrelo-Šarkamen, projekat konzervatorsko-restauratorskih radova na otkrivenim i arheološkim istraženim arhitektonskim sadržajima Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš. Muzej Krajine učestvuje i kao partner na projektu „Mila moja – izložba dečijih igračaka od praistorije do danas“, Narodnog muzeja Zaječar, navodi se na fejsbuk stanici muzeja.

Muzeju Krajine odobrena su i dva projekta kojim je početkom godine konkurisao kod Nacionalne službe za zapošljavanje za Program javnih radova. Projektom „Održavanje objekata Muzeja Krajine“, Muzej Krajine će angažovati tri nezaposlene osobe sa invaliditetom u trajanju od četiri meseca. Takođe, u trajanju od četiri meseca biće angažovane dve nezaposlene osobe na projektu „Radovi na održavanju i zaštiti lokaliteta Vrelo-Šarkamen“ i Rodne kuće Momčila Rankovića u Rajcu.