Održan dečiji karneval i Škole svome gradu

0
275
NTS FOOD DOO

Juče je na Gradskom trgu održan dečiji karneval i program Škole svome gradu. Manifestacija u okviru „Majskih svečanosti“ koja je odložena zbog kiše, juče je privukla veliki broj ljudi u centru Negotina.

Da nema ničeg lepšeg od dece, potvrdili su juče mališani iz Predškolske ustanove „Pčelica“, kao i đaci osnovnih škola sa teritorije opštine Negotin. Oni su prošetali Gradskim trgom odeveni u kostime svojih idola i omiljenih crtanih junaka.

Nakon ove šetnje usledio je i program Škole svome gradu, gde su prvo uručene nagrade najboljim đacima na literarnom i likovnom konursu.
Na literarnom konkursu uzrasta od 1. do 4. razreda osnovne škole najbolji je bio Filip Stojisavljević, đak trećeg razreda OŠ „Vuk Karadžić“, dok su pohvale dobili đaci OŠ „Vera Radosavljević“ Vanja Đorđević i Novak Vatović, učenici trećeg razreda ove škole. Od 4. do 8. razreda nagrađena je Anđela Popović, učenica petog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, dok je pohvaljen Jovan Ristić, đak sedmog razreda ove osnovne škole. Lovorike u srednjoškolskoj konkurenciji su pobrali đaci Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“ iz Bukova. Nagrada je otišla u ruke Nemanje Davidovića, učenika prvog razreda, a pohvaljena je Tijana Živković, takođe učenica prvog razreda ove škole.


Na likovnom konursu od 1. do 4. razreda nagradu je dobio Nikolaj Gavriljuk, đak četvrtog razreda OŠ „Vera Radosavljević“, a pohvaljeni su Milica Josić i Veljko Vasiljević, učenici drugog razreda OŠ „12. spetembar“, kao i đaci trećeg razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Anđela Mihajlović i „Branko Radičević“ Valentina Grujić. Od petog do osmog razreda nagradu je dobio Andrija Bučanović, učenik osmog razreda OŠ „Vera Radosavljević“, a pohvaljeni su Milica Radonjić, učenica sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, Nemanja Đuljaović, učenik petog razreda OŠ „Pavle Ilić Veljko“ iz Dušanovca, kao i Marija Stojanović, učenica petog razreda OŠ „12. septembar“.


Nakon uručenja nagrada i pohvala, škole su se predstavile prigodnim umetničkim programom na bini na Gradskom trgu.