Održan godišnji koncert KUD-a „Stevan Mokranjac“

0
103
NTS FOOD DOO

Sedamnaesti po redu, godišnji koncert KUD „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, održan je sinoć u Domu kulture.

Prvo su nastupili najmlađi članovi, grupa koja u KUD-u postoji 5 godina i kojih svakim danom ima sve više. Nakon podmlatka, nastupio je prvi ansambl koji je izveo igre iz Bele Palanke i okoline.

Oni su scenu ustupili starijoj dečijoj grupi koja je odigrala vlaške igre iz Mokranja, a nastupao je i dugogodišnji saradnik ovog KUD-a Milorad Mića Rašić, vokalni solista.

Na binu se ponovo vratio prvi ansambl odigravši igre iz Negotinske Krajine. Usledila je dodela priznanja i zahvalnica istaknutim članovima ovog KUD-a za dugogoišnji rad. Uručena je i zahvalnica opštini Negotin.

Usledio je nastup tria profesora Umetničke škole „Stevan Mokranjac“. Sala Doma kulture bila je premala za sve zainteresovane. Nastupila je i grupa veterana nastala pre samo tri meseca i pobrala aplauze publike.

Nakon njih nastupio je Miloš Dinić na fruli, kao i etno grupa „Kraljice“.

Za sam kraj pod upravom harmonikaša Željka Ćirića orkestar je odsvirao pesme iz Crnorečja, a prvi ansambl se i treći put popeo na binu, ovoga puta odigravši igre Leskovačke Morave.

Kulturno-umetničko društvo „Stevan Mokranjac“ postoji od 1954. godine, a godišnji koncert priredilo je u saradnji sa Domom kulture, pod pokroviteljstvom opštine Negotin.