Održana deseta sednica Opštinskog veća opštine Negotin

7
935
NTS FOOD DOO

Na desetoj sednici Opštinskog veća opštine Negotin, doneto je Rešenje o postavljenju v.d. načelnika Opštinske uprave opštine Negotin, nakon ostavke dosadašnje načelnice Nadežde Todorović. Na mesto vršioca dužnosti postavljena je Zorica Mijušković, diplomirani pravnik, koja pre postavljenja na ovo mesto radila u Odeljenju za inspekcijske poslove, na poslovima prosvetnog inspektora. Vršilac dužnosti načelnika opštinske uprave postavlja se na period od 3 meseca i može se produžiti najduže na još tri meseca, u slučaju da se javni konkurs ne okonča postavljenjem na položaj načelnika.

FOTO: negotin.rs
Sednica opštinskog veća

Nakon obrazloženja Dragana Mijucića, v.d. direktora JKP „Badnjevo“, Opštinsko veće dalo je i saglasnost na Odluku nadzornog odbora JKP „Badnjevo“ Negotin o utvrđivanju cena usluga parking servisa, a konačnu reč o ovoj odluci daće odbornici Skupštine opštine Negotin, najverovatnije na prvoj narednoj sednici. U obrazloženju se navodi da u Negotinu ima 600 obeležih parking mesta, a da su se uslovi za naplatu parkinga stekli izmenom Odluke o javnim parkiralištima od 20. marta 2018. godine.

Zaključkom o izdvajanju sredstava iz budžeta opštine Negotin, 588.000 dinara biće utrošeno na ime izrade idejnog projekta sanacije i izvođenja radova na sanaciji krovne konstrukcije na stambeno-poslovnoj zgradi objekta broj 1 u ulici Miomira Radosavljevića Pikija br. 34, koja je oštećena nakon izbijanja požara, dok će 18.290 dinara biti izdvojeno za odlazak Helene Šćopulović, učenice trećeg razreda Negotinske gimnazije na letnji seminar lingvistike u Petnici.