Opštini Negotin skoro 15 miliona dinara za sufinansiranje mera populacione politike

0
1085
NTS FOOD DOO

Na osnovuza dodelu bespovratnih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike jedinica lokalne samouprave u Republici Srbiji u 2018. godini, koje je raspisalo Minstarstvo za demografiju i populacionu politiku, opštini Negotin odobreno je skoro 15 miliona dinara, najviše u Borskom okrugu.

Na ovom javnom pozivu učestvovale se sve 4 opštine Borskog okruga zajednički, a visina odobrenih sredstava iznosi 39.676.450 dinara. Opština Negotin je dobila najveći iznos u Borskom okrugu ukupno 14.811.370 dinara. Učešće lokalne samouprave iznosi 2.962.274 dinara, dok ostatak sredstava u iznosu od 11.849.096 dinara izdvaja Ministarstvo za demografiju i populacionu politiku, može se videti na sajtu ovog Ministarstva.

FOTO: Prinstcreen sajta Ministarstva za demografiju i populacionu politiku

Ovaj novac biće utrošen za usklađivanje rada i roditeljstva, edukaciju iz oblasti populacione politike, kao i za aktiviranje same lokalne samouprave po ovom veoma važnom pitanju.

U svakom slučaju, dobra stvar za opštinu koja je u samo u prethodnoj godina manja za 607 ljudi. Nadamo se da će ova sredstva ublažiti makar malo veoma lošu demografsku sliku u Negotinu i okolini.

Listu opština kojima su odobrena sredstva možete pogledati na ovom linku.