Otvoreni čas fizičkog na Gradskom stadionu

0
679
NTS FOOD DOO

Fudbalski klub Hajduk Veljko u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Pčelica“ organizovao je juče otvoreni čas fizičkog na glavnom fudbalskom terenu Gradskom stadiona u Negotinu.

Gotovo stotinak mališana predškolskog uzrasta uz pomoć svojih vaspitačica i trenera Fudbalskog kluba Hajduk Veljko, uz veselu igru prolazilo je kroz nekoliko poligona, koji su namenski bili postavljeni na travnatoj površini. Bilo je tu svega, od preskakanja prepreka, preko takmičenja u spretnosti do šutiranja na gol, a svaki pogodak proslavljan je velikim aplauzom i pohvalama od strane trenera.

Cilj ove aktivnosti jeste da se deca pre svega zabave, ali i da ih od malih nogu usmerimo ka sportu i ukažemo im koliko je on zdrav i dobar za njihov razvoj. Mi jesmo fudbalski treneri, ali poligoni koje smo danas postavili nisu samo isključivo fudbalski, to su poligoni za razvijanje i ostalih motorističkih sposobnosti. Ko zna, možda se upravo među ovim dečacima i devojčicama kriju veliki talenti, koji će kroz koju godinu, uz ozbiljniji rad biti nosioci igre u fudbalskom, rukometnom, košarkaškom, odbojkaškom ili nekom drugom klubu u našem gradu.“, ističe Miloš Sokolović, trener u mlađim kategorijama FK Hajduk Veljko, koji je i inicirao ovu akciju.

U negotinskom fudbalskom klubu uvek se velika pažnja posvećivala radu sa mlađim kategorijama. Trenutno u klubu trenira stotinak dečaka u nekoliko selekcija, sa kojima radi pet trenera. Sa ovakvim akcijama nastaviće i dalje, u cilju promocije sporta i negotinskog fudbalskog kluba..