Parking se može naplaćivati, nije neophodan status grada

12
4394
NTS FOOD DOO

Parking u Negotinu se naplaćuje i to odlukom opštine. Nije neophodno da naseljeno mesto ima status grada da bi vršilo naplatu parkinga.

O pitanjima parkinga naplate korišćenja parking mesta razgovarali smo sa nadležnima u JKP “Badnjevo”.

Opštinskom odlukom iz 2008. godine omogućena je naplata parkinga u Negotinu. Odluku pogledajte ovde, na strani 439. Odluka je menjana u više navrata. To je sve dobro išlo, do jednog momenta. Nadamo se da će od sad opet to zaživetii da će građani plaćati parking. Koristimo PDA uređaje i softver za naplatu parkinga. Parking se može platiti sms porukom, kupovinom karata na blagajni preduzeća ili kod časovničara “Todorovića“. SMS poruka koja se šalje na 9391 za 1 sat parkiranja ili na 9392 za ceo dan. Neophodno je samo uneti broj registarske tablice. Može se koristiti i aplikacija Parking manijak, koja je povezala sva mesta u Srbiji gde se naplaćuje parking” , navode u Parking servisu JKP “Badnjevo.

Problem nam predstavljaju preprodavci automobila u ulici JNA.

Veliki problem su preprodavci automobila u ulici JNA. Nemaju često tablice i kada ukažemo na njih MUP-u i Komunalnoj inspekciji, oni kada krene kontrola,oni naprosto, ispare. Postoji mesto koje je predodređeno za tu namenu, a to nije ulica JNA. Inače, u toj ulici imamo najviše problema sanaplatom parkinga“, ističu u Parking servisu.

Postoje dve zone i tri sektora gde se naplaćuje parking u Negotinu.

U Negotinu ima 593 parking mesta, od kojih je 60 predviđeno za vozila koja su izuzeta od ove odluke. U prvu zonu spadaju: JNA, Kraljevića Marka, Vojvode Mišića, Knez Mihajlova i Stanka Paunovića. U drugu zonu spadaju ulice: Hajduk Veljka, Dositejeva, Badnjevska, Ivo Lola Ribara, Cerska, Stanoja Nešića, Dobropoljska i parking kod Zelene pijace. Ne radimo praznicima i nedeljom, a subotom je radno vreme od 8 do 13 sati. Nismo u mogućnosti da kažnjavamo autobuse, motocikle i traktorske prikolicedodaju u Parking servisu.

“Pauk” nije na vidiku, molimo ljude da plaćaju parking.

Još uvek nemamo mogućnost odovoženja vozila, nemamo ni pauk ni saradnju sa nekim ko ovakvo vozilo poseduje. Što se tiče kazni za neplaćen parking to stoji ovako. Posle 8 dana šaljemo opomenu, jednu pa drugu. Nakon toga bi trebalo da obnovimo saradnju sa MUP-om i dobijemo podatke vlasnika vozila. Nažalost, taj proces dobijanja imena vlasnika vozila je trajao dugo i do 6 meseci, pa mnoge nismo ni mogli da utužimo. Samo bi još jednom apelovali na ljude da plaćaju parking, jer je to za dobrobit sviju nas“, završavaju u Parking servisu JKP “Badnjevo”.