Pavle Pucarević peti na TOP 12 RSTSN za mlađe kadete

0
374
NTS FOOD DOO

Na pozivnom turniru “TOP 12” Regionalnog stonoteniskog saveza Niš za mlađe kadete, koji je održan u Kruševcu, mladi negotinski stonoteniser Pavle Pucarević zauzeo peto sa sedam pobeda i četiri poraza.

arhiva.eastside.rs

Na takmičenju čiji je domaćin bio grad Kruševac i STK “Napad”, učestvovalo je 12 najbolje plasiranih mlađih kadeta iz Regionalnog stonoteniskog saveza Niš, osim Petra Vidića, koji je već obezbedio prvo mesto na rang listi i zaslužio odmor od naporne sezone.

Stonoteniseri su u prvom delu turnira bili podeljeni u dve grupe, a Pavle Pucarević, mlađi kadet STK “Hajduk Veljko“ iz Negotina takmičio se u grupi “A”, gde je zabeležio tri pobede i dva poraza. Pucarević je u prvom kolu slavio protiv Petra Paunovića iz STK “Stoni”, potom je bio bolji i od mladih igrača STK “Dubočica”, Dimitrija Dimitrijevića i Pavla Stankovića, ali je u poslednja dva kola poražen od Mateje Jeftića i Branislava Smiljkovića, članova domaćeg STK “Napad”, pa je u drugi deo takmičenja ušao kao trećeplasirani.

U preostalih šest kola Pavle je bio bolji od domaćeg igrača, Anastasija Matića, Nikole Zaharijeva i Bratislava Stoimenova iz STK “Mladost” i Janka Trošića iz STK “Grabovac Spin”, a poražen je od Đorđa Pavkovića iz Sokobanje i Bogdana Ilića iz Paraćina.

Pucarević je tako sa skorom od sedam pobeda i četiri poraza takmičenje završio na petom mestu, a isti učinak imali su i Mateja Jeftić na četvrtom i Petar Paunović na šestom mestu.

Prvo mesto osvojio je domaći stonoteniser, Branislav Smiljković sa maksimalnih 11 pobeda, ispred Bogdana Ilića iz Paraćina koji je zabeležio deset pobeda i jedan poraz i Đorđa Pavkovića iz Sokobanje, sa učinkom od osam pobeda i tri poraza.

U Stonoteniskom klubu “Hajduk Veljko” zadovoljni su igrama i plasmanom svog igrača, a s obzirom da će Pucarević imati i sledeće godine priliku da se takmiči u ovoj kategoriji veruju da može da se popne i koju stepenicu više, a možda stigne i do pobedničkog postolja.