Pionirke KK „Hajduk Veljko“ pete u Srbiji

0
128
NTS FOOD DOO

Na finalnom turniru Prvenstva Srbije za košarkašice do 14 godina, pionirke Hajduk Veljka u grupi „B“ zabeležile jednu pobedu i dva poraza i u konačnom plasmanu zauzele peto mesto. Titulu osvojile pionirke beogradske Crvene Zvezde.

Foto: ŽKK Đerdap Kladovo/ ŽKK Hajduk Veljko Negotin

Hrabro i bez pritiska, mlade negotinske košarkašice krenule su put Kladova, na finalni turnir Prvenstva Srbije, gde su se našle u društvu najboljih u Srbiji u ovom uzrastu. Nisu uspele da stignu do borbi za medalje, pošto su u grupi „B“ u kojoj su se takmičile, poražene od trenutno kvalitetnijih ekipa, Stare Pazove i Art Basketa iz Beograda, ali su zato bile bolje od vršnjakinja iz Ljubovije, pa se u Negotin vraćaju uzdignuta čela, sa osvojenim petim mestom u Srbiji.

Foto: ŽKK Đerdap Kladovo/ ŽKK Hajduk Veljko Negotin

“Završni turnir je bio izuzetno jak. Sve ekipe su pokazale da su apsolutno zasluženo tu gde jesu, među najboljim ekipama Srbije u tom uzrastu. Turnir smo otvorili jako stegnuto i uplašeno, što je kvalitetna ekipa Stare Pazove, koja je dva dana ranije došla na turnir, iskoristila i ubedljivo nas savladala. To je bilo jedno dragoceno iskustvo za nas, koje će nam, nadam se u budućnosti značiti, kako se ulazi u takmičenje i koliko je prvi meč bitan. Devojke su uspele brzo da se oporave i u drugom kolu savladaju ekipu iz Ljubovije. Nakon ove pobede otvorila se prilika da u poslednjem kolu sa ekipom Art basket iz Beograda igramo za prolaz u borbu za medalje. Nažalost to je bio naš maksimum, jer smo u treći meč ponovo ušli loše i sa puno straha što je presudilo pobednika, a mi smo takmičenje završili kao trećeplasirani u svojoj grupi.” – ističe Dušan Mandić, trener pionirki Hajduk Veljka.

Foto: ŽKK Đerdap Kladovo/ ŽKK Hajduk Veljko Negotin

Šampionke Srbije postale su pionirke Crvene Zvezde koje su u finalu bile bolje od vršnjakinja Art Basketa iz Beograda. Treće mesto osvojila je ekipa Stare Pazove, nakon pobede nad ekipom RAS-a.
I na ovom turniru u ekipi Hajduk Veljka blistala je Milena Trailović, koja je bila pravi vođa svoje ekipe na terenu, i do kraja u konkurenciji za najboljeg strelca finalnog turnira.
“Po završetku ligaškog dela takmičenja, naša Milena Trailović je bila najbolji strelac turnira sa 67 postignutih poena u tri meča, ali je na kraju izgubila trku za to priznanje od Tamare Romčević iz ŽKK Ras, koja je imala odigran meč više i koja je na kraju sasvim zasluženo, uz nagradu za najboljeg strelca proglašena i za MVP turnira.”, naglašava Mandić i dodaje da ovaj podatak može da raduje, kao i to da je negotinska ekipa bila najmlađa na turniru.
“Noseće godište na turniru bilo je 2004, a kod nas u timu su samo dve igračice tog godišta, što, ako nastavimo da radimo puno obećava za neki budući period gde možemo očekivati da selekcije 2005/06. i 2007/08. jednog dana ponove ovaj uspeh i još više pomere lestvicu na gore. Pobeda protiv Ljubovije bila je bitna i iz drugog ugla jer kako smo posle utakmice saznali to je bila prva pobeda na pionirskim prvenstvima koju je ostvarila neka ekipa sa našeg košarkaškog regiona. U svakom slučaju ja sam postignutim na ovom turniru prezadovoljan. Znam da su sve ovo pametna dečica i da će izvuci puno dobrih stvari iz svega ovoga, uvideti greške i steći potrebno iskustvo za neki budući period, koji za nas počinje već od sutra.”, završava Mandić uz zahvalnost sponzorima, Opštini Negotin i Sportskom savezu, što su im omogućili da učestvuju na završnom turniru i dokažu da je Negotin grad košarke.

Foto: ŽKK Đerdap Kladovo/ ŽKK Hajduk Veljko Negotin

Portal EAST SIDE čestita mladim košarkašicama na odličnim igrama i rezultatima u ovoj sezoni, uz želju da naredna bude još uspešnija !!!

REZULTATI FINALNOG TURNIRA :

NEDELJA 6. MAJ
Finale
CRVENA ZVEZDA – ART BASKET 51:37
Meč za treće mesto
RAS – STARA PAZOVA 42:43

SUBOTA 5. MAJ
NŽKA – Ras 49:58
Foka – Crvena zvezda 43:67
Art basket – Hajduk Veljko 65:47
Ljubovija – Stara Pazova 44:63

PETAK 4. MAJ
Ras – Foka 64:63
Crvena zvezda – NŽKA 82:47
Hajduk Veljko – Ljubovija 48:42
Stara Pazova – Art basket 53:62

ČETVRTAK 3. MAJ
Crvena zvezda – Ras 59:45
NŽKA – Foka 55:57
Stara Pazova – Hajduk Veljko 64:30
Art basket – Ljubovija 62:32