Ples za Ginisa: Negotinski maturanti tradicionalno plesali na Trgu

1
1205
NTS FOOD DOO

Tačno u podne sa svojim vršnjacima iz ostalih gradova u Srbiji i Evropi, i negotinski maturanti plesali su na Gradskom trgu, sve u cilju obaranja Ginisovog rekorda.


Prisutnima se prvo obratio predsednik opštine Vladimir Veličković koji je naglasio da su deca najveće blago koje može da postoji.

Vas sada čeka jedan novi početak. Najlepši deo života je završen i vi sada krećete u život. Biće teško,ali ne sumnjam da ćete se snaći, a ako vam je neophodna pomoć, tu smo za vas“, naglasio je Vladimir Veličković.


Tačno u podne 130 maturanata 4 negotinske srednje škole plesalo kvadril uz muziku iz operete “Slepi miš” Johana Štrausa. Učenici završnih razreda srednjih škola kao i do sad koristili su kišobrane, kao i posebnu garderobu za ovu priliku.

Ples se sastoji iz 4 deonice, svaka traje od minut do dva. Vežbali smo i družili se poslednjih mesec dana u dvorištu negotinske Gimnazije, a ovo je 10. jubilarni ples na kojem učestvuju svršeni srednjoškolci iz Negotina”, ističe profesor Vladimir Lazić, koji je koordinisao maturantskim plesom.


Nakon otplesanog kvadrila, maturanti su odigrali i užičko kolo na Gradskom Trgu.