Poljoprivredna škola bez dva četvorogodišnja smera, dobija jedan novi trogodišnji

3
2032
NTS FOOD DOO

Poljoprivredna škola „Rajko Bosnić“ iz Bukova, kako stvari stoje, ostaće bez dva četvorogodišnja odeljenja na jesen, a dobiće jedno novo trogodišnje.

arhiva.eastside.rs
Poljoprivredna škola u Bukovu

Ništa nam nije bilo jasno. Za zanimanje farmaceutskog tehničara smo imali i imamo veliko interesovanje dece. Prosečan broj učenika u četiri razreda trenutno iznosi 28. To odeljenje uglavnom upisuju odlični đaci. Kada je u pitaju drugo odeljenje, prehrambeni tehničar, ono je manje popunjeno, ali i dalje ne vidimo razlog za njegovo gašenje“, ističe direktor ove škole Radomir Zlatanović.

Predviđeno je jedno novo odeljenje, trogodišnje, kombinovano za pekare i mesare. Nema velikog interesovanja za ovaj smer trenutno. Mi smo poslali dopis Ministarstvu prosvete i nadamo se da ćemo uspeti da postignemo dogovor da se bar jedno odeljenje vrati. Znam da je cilj da se određeni procenat svršenih osnovaca upisuje u gimanzije, ali, opet kažem, mi imamo odlično interesovanje za ove smerove. Svestan sam da je dece sve manje, ali ovo je jedina škola ovakvog tipa u regionu. Nadamo se da će uroditi plodom dopis Ministarstvu i da ćemo imati jedno odeljenje vraćeno za školsku godinu 2018/2019“, navodi direktor Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“ Radomir Zlatanović.

Školu u Bukovu trenutno pohađa približno 400 učenika, a nedavno su njeni đaci pobedili na takmičenju srednjih škola „Song 2018.“