Pomozimo Aleksandru Nikoliću!

1
936
NTS FOOD DOO

Fudbalska utakmica poslednjeg kola Srpske lige Istok između Dunava i Timoka, imala je i humanitarni karakter. Fudbaleri obe ekipe na početku susreta pozvali su sve ljude dobre volje, da se uključe u humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za lečenje od leukemije Aleksandra Nikolića, apsolventa novinarstva na Filozofskom fakultetu u Nišu, koju je pokrenula fondacija “Budi human” – Aleksandar Šapić.

Humanitarna fondacija “Budi human – Aleksandar Šapić”

Inicijativu da utakmica u Prahovu počne porukom podrške i apelom za pomoć Aleksandru Nikoliću potekla je od Dimitrija Zajića, jednog od najboljih i najpouzdanijih fudbalera Dunava, a bez pogovora su je prihvatili fudbaleri i rukovodstva obe ekipe, kao i službena lica.

“Apelujem na sve ljude dobre volje iz Prahova, Negotina i okoline, koji su u mogućnosti, da pomognu ovom mladom čoveku koji je oboleo od leukemije i kome su hitno potrebna sredstva za nastavak lečenja u inostranstvu. Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Aleksandru upišite u SMS poruku 499 i pošaljite na broj 3030. Sredstva se mogu uplatiti i na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.” – ističe Zajić u svom apelu.

Aleksandar je rođen 1991. godine. Živi u Nišu i apsolvent je novinarstva na Filozofskom fakultetu. Bavi se sportskim novinarstvom, a najviše prati košarku i fudbal. U proteklih nekoliko godina radio je i pisao za nekoliko sportskih portala.

Sredinom aprila 2018. godine počeo je da primećuje prve simptome bolesti – blagu temperaturu, umor i bledilo. Kako su u pitanju bili jako nespecifični simptomi, u početku im nije pridavao previše značaja. Nakon par nedelja odlučio je da uradi analizu krvi, posle čega ga je lekar opšte prakse uputio na Kliniku za hematologiju. Nakon dodatnih testova i analiza, postavljena je dijagnoza – akutna mijeloidna leukemija koja brzo i agresivno napada organizam.

Bilo je potrebno odmah reagovati i krenuti u borbu, tako da je ubrzo otpočeo prvi ciklus hemioterapije. Trenutno je u fazi oporavka i pripreme za drugi ciklus u Kliničkom centru Niš. Procene doktora su da će morati da prođe kroz bar tri ciklusa.

Najveću šansu za oporavak od ove opake bolesti pruža transplatacija matičnih ćelija. Procenat uspešnosti ove intervencije u inostranstvu je veliki, ali je Aleksandru za to potrebna finansijska pomoć. Sa tim ciljem porodica i prijatelji žele da pokrenu akciju prikupljanja sredstava za lečenje i tako pruže Aleksandru šansu za izlečenje i povratak normalnom načinu života.

Za Aleksandrov život! Budimo humani!