Škole roditeljstva korisne za mlade

0
250
NTS FOOD DOO

Rosa škola roditeljstva ima cilj pomaganje mladim mamama i tatama da lakše prebrode period od rođenja deteta do navršenih 6 meseci.

Rosa škola roditeljstva u Boljevcu

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije već tri godine radi ovaj projekat, vršen je monitoring rođenih beba u Srbiji i odabrano je 20 gradova u Srbiji za realizaciju ovog projekta. Nedavno smo otvorili školu roditeljstva u Boljevcu, a nadamo se da će se u nekom narednom periodu i Negotin pohvaliti jednom ovakvom školom“, ističe Anita Mikulić.

Ceo jedan lekarski tim se organizuje za škole roditeljstva. Lekarski tim čine: pedijatar, ginekolokog, stomatolog i patronažne sestre, koji prolaze akreditovanu dvonedeljnu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti. Polaznici ove škole su veoma zahvalni i veoma zadovoljni, pogotovo što sve informacije u tako važnom periodu za odrastanje deteta  imaju na jednom mestu. Rosa voda ulaže po jedan dinar od prodaje svojih proizvoda i nastaviće da ulaže u ovakve projekte“, navodi Anita Mikulić.