Slatina prvak Okružne lige Bor

0
723
NTS FOOD DOO

Fudbalski klub Slatina iz Slatine je prvak Okružne lige Bor za takmičarsku sezonu 2017/2018. Osvajanjem prvog mesta FK Slatina je stekla uslove da se od sledeće takmičarske sezone takmiči u Zoni Istok.

Foto: FK Slatina / Slike preuzete sa sajta : FS Borskog Okruga

Slatina je tri kola pre kraja obezbedila prvo mesto ispred drugoplasirane ekipe FK Branik iz Štubika i trećeplasirne ekipe FK Zlot, a juče je pobedom protiv Nemetala od 3:0, potvrdila naslov prvaka. Po završetku ove utakmice, uz prisustvo navijača i predstavnika FS Borskog okruga, direktor Okružne lige Bor, Poznan Stevanović, uručio je pobednički pehar kapitenu Slatine.

Foto: FK Slatina / Slike preuzete sa sajta : FS Borskog Okruga

Juče su odigrane još dve utakmice poslednjeg kola. Rudna glava je u komšijskom derbiju sa 2:0 savladala Radnički iz Klokočevca, dok je utakmica između Zlota i Krivelja završena podelom bodova, 2:2. Utakmice BSK – Polom, Deli Jovan – Poreč, Čubra – Branik, registrovane su službenim rezultatima u korist ekipa iz Bukovča, Sikola i Štubika, a poslednja utakmica u ovoj sezoni između Blizne i Brestovca, biće odigrana danas od 18 sati na terenu u Rudnoj glavi.

Foto: FK Slatina / Slike preuzete sa sajta : FS Borskog Okruga

Slatina je sezonu završila sa 66 bodova, drugoplasirani Branik osvojio je 60, trećeplasirani Zlot 53, a Deli Jovan na četvrtom mestu 52. Brestovac na petom mestu uz utakmicu manje ima 48 bodova, slede Polom sa 41, Radnički sa 40, Nematali i Poreč sa po 37. Blizna na desetom mestu ima 36, uz utakmicu manje, dok poslednja četiri mesta zauzimaju Ključ sa 33, Rudna glava sa 27, Krivelj i BSK sa po 24 boda.

Zbog ispadanja Sloge i Šarbanovca, a moguće i Majdanpeka iz Zone IStok, Okružnu ligu će ove godine napustiti četiri poslednjeplasirane ekipe, uz uslov da sva tri prvaka opštinskih liga (Bor, Negotin i Kladovo), prijave učešće u ovom rangu i obezbede uslove za takmičenje. Ako pak Majdanpek ostane u zoni, onda bi pod navedenim uslovima ispale 3 poslednjeplasirane ekipe.