Sutra koncert za Luisa “Moj život je moje blago”

1
1935
NTS FOOD DOO

Sutra će u okviru Negotinskog leta na Gradskom trgu biti održan treći koncert za Luisa “Moj život je moje blago”. Koncert počinje u 21 sat. Organizator je Turistička organizacija opštine Negotin, a pokrovitelj opština Negotin.

zvanični plakat

U programu učestvuju: Branislav Bane Mojićević, Dejan Najdanović Najda, Radmila Misić, Đorđe Čavić, Vladimir Vlada Stojanović, Hame Nalić, Boris Stanojević, Maja i Marko Louis, Staniša Radosavljević – Piki, Boemi, Lena Stamenković, Bojan Čukić, Magic bend, Nemanja Bačilović, Maja Živkov, Stefan Lazarević, Dragana Amidžić, Bane Vasić, kao i članovi Louis benda:Perica Kaluđerović-klavir, Dragan Adamović Kajga-gitara, Aleksandar Aca Trajkovski-bas gitara, Slaviša Pavlović-Stanley-bas gitara.

Luis, začetnik etno-popa u Srbiji, iako rođen u Leskovcu, detinjstvo i prvi deo školovanja proveo je u Negotinu u kojem je i imao svoj prvi muzički bend u čijem su sastavu bili i štićenici Doma za decu bez roditelja „Stanko Paunović“. Upravo za ovaj Dom, bez medijskog eksponiranja, tokom više od decenije, počev od 1996. godine u Domu kulture „Stevan Mokranjac“ u Negotinu organizovani su humanitarni koncerti Ljubiše Stojanovića Luisa i njegovog benda uz gostovanje brojnih popularnih interpretatora zabavne i narodne muzike.

Septembra 2000.godine Ljubiši Stojanoviću Luisu uručena je Septembarska nagrada Opštine Negotin kao izraz zahvalnosti što je svake godine deci bez roditelja i ovom gradu darovao humanitarne koncerte. Luis je, i mimo koncerata, više puta godišnje pomagao svoje malene drugare iz Doma najčešće garderobom i obućom, školskim priborom i muzičkim instrumentima.

Humanost koju je više od decenije pokazivao za decu bez roditelja u gradu u kojem je načinio i svoje prve muzičke korake u vreme dok je bio učenik negotinske Gimnazije, donela mu je 2006. godine najviše priznanje Opštine, zvanje Počasnog građanina Negotina.