Učenici Umetničke škole su pravi ambasadori Negotina

0
174
NTS FOOD DOO

Umetnička škola „Stevan Mokranjac“ iz Negotina ističe zahvalnost povodom dobijene Majske nagrade, a trenutno se polažu završni ispiti.

arhiva.eastside.rs

U mom veku ja se ne sećam da je neka škola dobila Majsku nagradu. Baš smo srećni i zadovoljni. Mislim da je nagrada otišla u prave ruke. Pogotovo ona znači našim učenicima. Oni su pravi ambasadori ovog grada. Doneli su 180 nagrada sa takmičenja ove školske godine“, kaže Dragana Pašić, direktorka ove škole.

Slede nam prijemni ispiti 1.,2. i 3. juna. Prošle godine smo uveli novi smer, flautu. Mislim da je to bio pravi potez. Ove godine imamo odlično interesovanje za ovaj smer. Smatram da je to pravi smer za devojčice, pored klavira, naravno“, dodaje direktorka Umetničke škole Dragana Pašić.

arhiva.eastside.rs

Nemamo, nažalost, sve potrebne instrumente koji su neophodni jednom orkestru. Želimo da povećamo broj instrumenata u našem posedu. Za dan škole smo doveli studentkinje iz Niša, i mislim da ćemo poraditi na ovom problemu u budućnosti“, ističe direktorka Pašić.

Aktivni smo u skoro svim kulturnim manifestacijama na teritoriji opštine. Imali smo saradnju sa horom iz Rumunije, išli smo u Vidin i očekujemo uzvratnu posetu iz Bugarske. Odlična školska godina je za nama, nadamo se da će sledeća biti još bolja“, zaključuje direktorka Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ Dragana Pašić.