Udruženje “Gergina” poziva Vlahe da se prijave u poseban birački spisak

4
968
NTS FOOD DOO

Predstojeće jeseni održaće se izbori za Nacionalni savet Vlaha. Iz negotinskog udruženja “Gergina” pozivaju ljude vlaške nacionalne manjine da se prijave, kako bi mogli da ostvare svoje Ustavom zagarantovano pravo.

Procenjuje se da je Vlaha više na ovoj teritoriji nego što se izjasnilo na prošlom popisu stanovništva. Ovo nema veze sa politikom, niti će iko ko se bude prijavio u ovaj birački spisak biti izbirisan iz opšteg biračkog spiska. Mi ćemo imati svoju listu sa kojom ćemo učestvovati na ovim izborima. Slao sam dopis i opštini i Republičkoj izbornoj komisiji da bi se na više mesta u opštini glasalo. Trenutno je glasanje moguće samo na 4 mesta. Nadamo se da će se i to promeniti“, ističe primarijus doktor Siniša Čelojević, predsednik udruženja “Gergina”.

4 KOMENTARA

  1. doktore posto zelis da se ovde formira nekakva vlaska rpublika pocni kao kosovski siptari da kupujes kuce i imanja srba.Ja ti prvi nudim kucu na milosevskom putu sa izolacijom,parnim grejanjem i stvarima povrsine
    120m/2 za 120000evra.Toti je fer pouda i nece biti rata jer ce svi da vam prodaju kuce i isele se iz tvoje nove republike

  2. Molim tuzilastvo da odmah zapocne sa ispitivanjem odakle se finansira ova “takozvana stranka, udruzenje ili neznam sta je to uopste”, s obzirom da ista nastoji da radi na destrukciji zivota jedne homogeno uredjene drustvene zajednice. Poreklo kapitala je uvek moguce ispitati, bilo da su u pitanju crni ili legalni novcani tokovi. Pa krenimo gospodo tuzioci. Ako Vi to ne zelite da uradite, onda cemo pokusati da mi sa republickog nivoa to uradimo, jasno i precizno. Imate rok od 14 dana da pokazete da li ste zasluzili da radite to sto smo Vam ponudili ili ne. Hvala i do skorog vidjenja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo napišite Vaš komentar
Molimo Vas da unesete Vaše ime