Vaše pravo da ne znate ništa

11
3219
NTS FOOD DOO

Nakon objave o dodeli sredstava za sufinansiranje projekata iz budžeta opštine Negotin radi ostvarivanja prava u oblasti javnog informisanja u 2018. godini , doneli smo sledeću odluku:

East Side doo odbija sredstva u iznosu od 100.000 dinara koja su mu dodeljena ovim konkursom. Ovim činom odbijamo da dajemo legitimitet konkursu na kojem se novac isključivo deli poslušnima i medijima koji su naklonjeni lokalnoj vlasti. Mi želimo da pišemo o stvarnim problemima naroda koji ovde živi, a ne da pričamo bajke o zemlji „Dembeliji“, ali očigledno je realnost briga na koju niko ne želi da se obazire.

Novac je dodeljen medijima iz Zaječara, Kladova, Niša i Bora. Čini se da uopšte nije važno ko je i koliko doprineo javnom interesu građana ove opštine, ko je uticao na rešenje problema građana, ili ko je o istima govorio, dok je o radnim mestima čak izlišno i govoriti, to lokalnu samoupravu ne interesuje.

U gradu gde ne možemo doći do informacija, gde institucije odbijaju da daju odgovore na postavljena pitanja, gde zakon nije isti za sve, gde je budžet postao “tajna”, naš rad očigledno više nema nikakavog smisla.
Građani, izgleda, svojim ćutanjem sve to odobravaju i daju legitimitet ovakvom stanju, tako da se postavlja jedno logično pitanje:
Ima li sve ovo više ikakvog smisla?
Iskreno, u iščekivanju nekih boljih vremena, možemo samo da konstatujemo:
SRAM NAS BILO!