Veći iznos roditeljskog dodatka od prvog jula

3
278
NTS FOOD DOO

Iz ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja najaljeno je da će se od 01.07. izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodica sa decom značajno povećati iznos dečijeg dodatka za prvo, drugo, treće i četvrto dete, navode agencije.

Za prvo dete će se dobijati jednokratno 100.000 dinara, za drugo 10.000 mesečno u trajanju od dve godine, za treće dete u periodu od 10 godina 12.000 na mesečnom nivou i za četvrto dete 18.000, takođe 10 godina.

Ova prava će moći da ostvare roditelji koji redovno vakcinišu svoju decu i čija deca redovno pohađaju pripremni predškolski program, kao i nastavu u osnovnoj školi.

S obzirom da se Srbija suočava sa velikim problemom negativnog prirodnog priraštaja i  odlivom stanovništva, posebno mladog, obrazovanog i radno sposobnog, ova će mera sigurno smanjiti ove probleme. Takođe, bitne su i druge stvari, naročito zapošljavanje, ne bi li se što više ublažio ovaj problem.

3 KOMENTARA

  1. da se povecava neko šta,nemamo da sedimo u sneg bar po više tura nego samo na par. ako ocete da još imamo decu da nam date vise pare

POSTAVI ODGOVOR

Molimo napišite Vaš komentar
Molimo Vas da unesete Vaše ime