Završen konkurs za samozapošljavanje koji je raspisala NSZ

0
388
NTS FOOD DOO

Na nedavno završenom konkursu za samozapošljavanje koji je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje, 12 osoba sa teritorije opštine Negotin dobilo je sredstva za ovu namenu.

arhiva.eastside.rs

Na teritoriji Borskog okruga prijavilo se 146 ljudi, a ukupno je 50 dobilo sredstva, od toga 12 ljudi sa područja negotinske opštine“, kaže Dejan Tadić direktor ispostave Nacionalne službe za zapošljavanje u Negotinu.

Visina sredstava je 180.000 dinara, a osobe koje su su prijavile za ovaj konkurs bile su uglavnom zainteresovane sa oblast usluga. Do 11.juna je otvoren konkurs za samozapošljavanje koji finansira EU kroz IPA fondove. Ovaj konkurs ima ograničenje, osobe koje žele da učestvuju moraju biti mlađe od 30 godina, za razliku od konkursa koji je raspisala Nacionalna služba za zapošljavanje, koji nije imao ovakvo ograničenje“, dodaje Dejan Tadić.

Ugovorna obaveza osoba koja su dobila sredstva na konkursu Nacionalne službe za samozapošljavanje je da godinu dana redovno obavljaju delatnost i uplaćuju poreze i doprinose.