Završna smotra 45. „Susreta sela“

0
111
NTS FOOD DOO

U organizaciji Doma kulture „Stevan Mokranjac“ u okviru „Majskih svečanosti“, sinoć je na gradskom Trgu održana finalna smotra susreta sela opštine Negotin po 45. put. Pobednik KUD iz Jasenice.

Smotra je počela svečanim defileom učesnika. Nakon zajedničkog nastupa na samom Trgu, Kulturno umetnička društva negotinske opštine predstavila su se i pojednično.

U revijalnom delu je ukupno nastupilo 8 KUD-ova koji su predstavili najbolje tačke svojih programa. Prvi su na binu izašli, prošlogodišnji pobednici KUD „Floričika“ iz Jabukovca. Zatim su redom nastupali: KUD „Karbulovo“ iz istoimenog sela, KUD „Mladost“ iz Čubre“, pa KUD „Čučuk Stana“ iz Sikola, KUD „Vrelo“ iz Šarkamena, KUD „Živojin Todorović“ iz Tamniča, KUD „Prerast“ iz Štubika, KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice i KUD „Živorad Petrović Dudić” iz Jasenice. Bilo je tu kazivača narodnih priča, pevača, frulaša, harmonikaša, i, naravno, nezaobilazna kola.

Kiša koja je pred kraj nastupa počela da pada je, nažalost, malo pokvarila utisak. Nakon završetka revijalnog dela programa svim učesnicima su uručene zahvalnice, a zatim su i dodeljene nagrade za tri najbolja KUD. Treće mesto i novčanu nagradu u visini od 10.000 dinara dobilo je KUD „Floričika“ iz Jabukovca. Drugo mesto zauzeo je KUD „Voja Čurić“ iz Kobišnice. Njima je pripala novčana nagrada od 20.000 dinara. Pobednik 45. „Susreta sela“ je KUD ”Živorad Petrović Dudić”iz Jasenice koji je za ovaj uspeh nagrađeno sa 30.000 dinara. Nagrade najboljima uručio je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković je nakon uručenja nagrada i svečano zatvorio manifestaciju „Susreti sela“, istakavši da su svi učesnici pobednici i da ova manifestacija čuva muziku, igru i običaje ovog kraja od zaborava. Na kraju je dodao da će opština Negotin pokušati da sledeće godine povodom manifestacije „Susreti sela“ okupi još više ljudi.